Geweldige winnaars Meer dan handen vrijwilligersprijzen

07 december 2012

VoorleesExpress, Stichting Veilig Online, Vrijwillige vervoersdienst Woej, gemeente Den Bosch en VolkerWessels Academy zijn de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2012. Martin van Rijn, staatssecretaris van het ministerie van VWS, reikte de prijzen uit.

Alle winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2012

De jury, onder leiding van Annemarie Jorritsma, koos de vijf winnaars in vier categorieën uit ruim 250 inzendingen. De VriendenLoterij stelde per categorie 5.000 euro beschikbaar. De vrijwilligersprojecten krijgen daarnaast een jaar lidmaatschap van Vereniging NOV en om, als ze daarvoor in aanmerking komen, de kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet: GOED GEREGELD! te ontvangen. Jurylid Marius Ernsting: "Eigenlijk alle genomineerden waren heel bijzonder. Het blijft fascinerend om te zien wat voor mooie dingen er gebeuren."

Competentie

In de categorie Competentie ging de prijs naar de VoorleesExpress. Ouders worden actief betrokken bij de taalontwikkeling van hun kinderen doordat vrijwilligers thuis komen voorlezen.

Innovatie

In de categorie Innovatie koos de jury voor Stichting Veilig Online. Twee jonge initiatiefnemers geven samen met een groep van 20 vrijwilligers voorlichting aan kinderen en ouders over de risico’s van computer- en internetgebruik.

Verbinding

De prijs in de categorie Verbinding ging naar Vrijwillige Vervoersdienst Woej uit Leidschendam-Voorburg. Vrijwilligers verzorgen met hun eigen auto het vervoer van ouderen met mobiliteitsproblemen.

Samenwerking

In de categorie Samenwerking werden twee prijzen uitgereikt: aan een gemeente en een bedrijf die actief samenwerken met een vrijwilligersproject. Het prijzengeld is bestemd voor het project waar mee wordt samengewerkt. De gemeente Den Bosch won in deze categorie met het project Citytrainers. Maar liefst 80 jongeren zijn in Den Bosch opgeleid tot Citytrainers, die vrijwillig sportevents en activiteiten in de stad organiseren. VolkerWessels Academy is de andere winnaar in deze categorie. Met Samen voor Zeist regelen zij dat jaarlijks 250 medewerkers van bouwbedrijf VolkerWessels aan de slag gaan bij maatschappelijke organisaties.

Meer informatie en foto's zijn te vinden op www.vrijwilligerswerk.nl