Grote delegatie gemeente Hoogeveen aan tafel met vrijwilligersveld

08 mei 2014

Op vrijdag 16 mei 2014 gaat een grote delegatie van de nieuwe gemeenteraad in Hoogeveen aan tafel met vertegenwoordigers van verschillende vrijwilligersorganisaties uit Hoogeveen voor een brunch. De nieuwe bestuurders gaan tijdens de brunch in gesprek met het vrijwilligersveld over wat ze samen met hen kunnen betekenen voor de gemeenschap. De animo voor deelname aan deze bijeenkomst is van beide kanten groot: er nemen 14 gemeenteraadsleden en 40 organisaties uit Hoogeveen deel. De nieuwe wethouders Erik Giethoorn en Jan Steenbergen wonen de bijeenkomst bij. De bijeenkomst staat onder leiding van mevrouw Annie Kamp, voorzitter van Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg.

Thematafels

Tijdens de brunch wordt aan 6 thematafels gesproken over de thema’s zorg en welzijn, jeugd en onderwijs, cultuur en sport en actief burgerschap. Vrijwilligers dragen, vaak met hart en ziel, op een belangrijke manier bij aan de participatiesamenleving. De tijden veranderen en de gemeente krijgt er veel taken bij, vaak gecombineerd met bezuinigingen. Zowel gemeente als vrijwilligers(organisaties) voelen de druk van die ontwikkelingen, maar zijn ook zeer gemotiveerd om publieke taken te versterken of zelfs overeind te houden. Dat vormt een prima basis voor een (hernieuwde) kennismaking en een goed gesprek. Het doel is per thema de bevindingen en resultaten samen te vatten in een gezamenlijke feiten-, doelen- en wensenlijst en wellicht al te komen tot concrete afspraken!

Gemeentebestuur aan tafel met vrijwilligersveld is een initiatief van vrijwilligerssteunpunt vrijwilligersHoogeveen en Vereniging NOV en partners. Op www.beleidenvrijwilligerswerk.nl staan alle partners en tips voor de gemeente. 

Meer informatie:

Vrijwilligers Hoogeveen
Het Haagje 119
7902 LE Hoogeveen
t: 0528 278 855

Organiseer zelf ook een ontmoeting!

Organiseer zelf ook een ontmoeting met het gemeentebestuur. Lees hier hoe!

rondjedoemee