Florence ontvangt NOV-keurmerk voor werkend beleid

16 januari 2015

Florence heeft het NOV-keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld ontvangen op 15 januari 2015 voor alle locaties waar zij samenwerkt met vrijwilligers in Delft, Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. Het keurmerk geeft aan dat Florence het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk heeft georganiseerd.

Florence is trots dat de ze als zorgorganisatie het kwaliteitskeurmerk Vrijwillige Inzet Goed geregeld de komende vier jaar mag dragen. “Dankzij het keurmerk kunnen wij nu op een objectieve manier laten zien dat wij het vrijwilligerswerk goed organiseren”, aldus Ben van Gent van de Raad van Bestuur. Volgens Vereniging NOV weten vrijwilligers dankzij het keurmerk dat ze te maken hebben met een organisatie waar ze kunnen rekenen op voldoende mogelijkheden om zich met succes in te zetten. Voor financiers, samenwerkingspartners en klanten is het keurmerk een duidelijke aanwijzing dat Florence haar vrijwillige inzet goed heeft geregeld.

Bij Florence werken ruim 1.900 vrijwilligers. Zij zetten zich elke dag op verschillende manieren in voor de cliënten. “Florence kan niet zonder haar vrijwilligers”, stelt  Ben van Gent. “Vrijwilligers zijn voor ons bijzonder waardevol. Wij vinden het dan ook belangrijk dat zij in hun werk goed worden gefaciliteerd. Het 'werk’ dat zij doen is geen vervanging, maar een heel belangrijke aanvulling op de beroepszorg die wij bieden. De vrijwilligers zijn ook belangrijk voor de gezondheid van onze bewoners en hun sociale welzijn.”

Meer informatie over Florence staat op www.florence.nl

Ook geinteresseerd in het NOV-keurmerk? Lees hier verder.

15 januari 2015, Florence ontvangt NOV-keurmerk