Lokale initiatieven kunnen financiële steun krijgen van Specsavers

19 oktober 2015

Lokale initiatieven hebben het steeds moeilijker om financieel rond te komen. Deze initiatieven maken kans op een jaar lang financiële steun van Stichting Specsavers Steunt. Alle lokale initiatieven kunnen zich vanaf 19 oktober aanmelden via www.stichtingspecsaverssteunt.nl. Donaties variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro's.

Het is de zesde keer dat Stichting Specsavers Steunt een jaar lang lokale goede doelen gaat ondersteunen. Of het nou de dierenopvang, muziekvereniging of sportclub is, elke organisatie die iets bijdraagt aan de buurt kan zich aanmelden. De inwoners van de verschillende plaatsen in Nederland stemmen en bepalen wie er wint. Het lokale initiatief dat vervolgens de meeste stemmen krijgt, kan in 2016 rekenen op financiële steun van Specsavers. 

Meedoen is eenvoudig

Goede doelen kunnen op www.stichtingspecsaverssteunt.nl een eigen pagina aanmaken met tekst, filmpjes en beeld over hun werk. Vervolgens roepen zij hun achterban op om te stemmen, bijvoorbeeld via social media. Aanmelden kan tot en met maandagochtend 16 november. Direct daarna kan er gestemd worden tot en met 7 december. Vervolgens maakt de Specsavers-winkel bekend welk lokale goede doel in 2016 op steun kan rekenen. Naast de 118 lokale goede doelen wordt er ook een landelijk goed doel gesteund in 2016. Per verkocht montuur en hoortoestel doneert de winkel een jaar lang een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. Klanten steunen dus automatisch een goed doel bij hun in de buurt.