Eerste Scouting die NOV-keurmerk Goed Geregeld binnenhaalt

02 mei 2017

Scouting Sint Joris uit Breda heeft als eerste scoutingvereniging in Nederland het NOV-keur­merk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld behaald. Dit landelijk keurmerk wordt toegekend aan vrijwilligersorgani­saties en maatschappelijke instellingen die voldoen aan de kwaliteitscriteria van  NOV. De overhandiging van het keurmerk vond plaats in het bijzijn van wethouder Miriam Haagh, Vereniging NOV en de directeur van Scouting Nederland.

Om het keurmerk te behalen, hebben de vrijwilligers van Scouting Sint Joris zichzelf een spiegel voorgehouden. Via een zelfscan hebben zij alle facetten van het vrijwilligerswerk binnen hun vereniging bekeken. Onder begeleiding van Breda Actief hebben zij deze procedure doorlopen. Uit de audit door NOV bleek dat zij alles goed voor elkaar hadden. En dat is goed nieuws voor de vrijwilligers, maar zeker ook voor alle (jeugd)leden en hun ouders.

Trots

Groepsvoorzitter Renée Bisschop is trots: “Het keurmerk geeft ons nog meer vertrouwen in wat we al aan het doen waren. Ik kan het iedere scoutinggroep of organisatie aanraden om hiermee aan de slag te gaan en vanuit verschillende invalshoeken kritisch naar je vereniging te kijken. De komende jaren willen we werk maken van de verbeterpunten die we hebben meegekregen.”

Scouting

Scouting heeft in Nederland meer dan 100.000 leden. Eén op de vijf mensen in ons land is lid van Scouting of is dat ooit geweest. Scouting biedt kinderen, jongeren en volwassenen een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding. Zij leren met respect voor zichzelf en hun omgeving hun eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

Ook je vrijwilligersbeleid praktisch verbeteren?

Ook interesse om het vrijwilligersbeleid binnen je organisatie onder de loep te nemen? Kijk op https://www.nov.nl/kwaliteit-en-diensten/goed-geregeld  voor meer informatie.

Scouting Sint Joris

Fedde Boersma (directeur ScoutingNL) en voorzitter Renée Bisschop met het certificaat.

Scouting Sint Joris Feest

Feest!