Een stappenplan voor veiligheid op maat

24 juni 2015

Voor de een lijkt het een enorm onderwerp; de ander is er al een tijdje mee bezig. Hoe voorkom je seksueel ongewenst gedrag en seksueel misbruik in je vrijwilligersorganisatie? De website om daarbij te helpen is grondig vernieuwd zodat iedereen op zijn manier en niveau kan werken aan veiligheid. Op 24 juni 2015 werd de website gelanceerd voor een select gezelschap trainers.

Scherm In veilige handen

De nieuwe homepage van www.inveiligehanden.nl. 

Om vrijwilligersorganisaties (klein en groot) goed op weg te helpen, is het stappenplan sterk vereenvoudigd. U kunt instappen op het onderwerp waarmee uw organisatie al bezig is. Bij elke stap krijgt u tips en kunt u handige materialen downloaden. Op deze manier zult u zien dat het minder ingewikkeld en minder werk is om te werken aan veiligheid dan u misschien denkt. Surf naar www.inveiligehanden.nl om te ontdekken hoe de website u ondersteunt.

Joost van Alkemade, directeur NOV: "Het draait om vertrouwen. Misbruik is ook zo schokkend omdat je een kant ziet van iemand waarvan je nooit had gedacht dat die kon bestaan."

 

Lancering nieuwe website

Trainers: "Het onderwerp komt pas vaak op de agenda als het misgelopen is."