De winnaars Meer dan handen vrijwilligersprijzen bekend!

07 december 2016

DeBroekriem, VoedselLoket Almere en Flore Brummans van stichting Wilskracht, zijn de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016. De Broekriem viel dubbel in de prijzen, want deze online community voor werkzoekenden, won ook nog de publieksprijs. De andere twee publieksprijzen gingen naar Prachtlint en André Blaauwgeers van stichting Griendtsveenpark.

Uitreiking MDH16

Tevreden over samenwerking gemeenten?

Van de 61% initiatieven die aangeeft samen te werken met gemeenten, zegt maar liefst 85% tevreden te zijn over de samenwerking met gemeenten. Ontevredenheid is er over starre regelgeving en voorzichtigheid om te investeren in nieuwe ideeën. Lees meer in het onderzoeksverslag.

Uit de ivoren toren

Ambtenaar Charlotte de Bruijn werd speciaal in het zonnetje gezet. Zij is Gebiedsnetwerker Crooswijk en Kralingse Bos bij de gemeente Rotterdam en is kritisch ten aanzien van haar collega's: "In mijn ervaring komen mijn collega's te weinig uit hun ivoren toren om contact te maken met initiatiefnemers." Charlotte werd gisteren geroemd omdat zij op bestaand en nieuw initiatief afstapt en kijkt  of en hoe ze kan helpen. Haar boodschap sluit perfect aan bij de opdracht die wethouder Jan Jaap Kolkman eerder die dag aan betaalde professionals en gemeenteambtenaren gaf tijdens het Gratis Goud Festival: "Kijk eens door de ogen van een vrijwilliger. Veel ambtenaren zijn vrijwilliger, neem die blik dan ook mee in je werk als ambtenaar."

Feestelijke uitreiking

Dit jaar was iedereen welkom bij de feestelijke uitreiking op 7 december in de Deventer Schouwburg in Deventer. Het was een spetterende avond met presentator John Williams ("Niks geen geitewollensokken, jullie zijn hip!") en optredens van Come Correct Breakdance Crew.

Winnaar in de categorie Landelijk: De Broekriem


Winnaar in de categorie Lokaal: Voedselloket Almere (VLA)


Winnaars van de publieksprijzen: Prachtlint, De Broekriem (dubbel winst) en André Blaauwgeers