Bijeenkomst Jongeren en eenzaamheid op 8 juni

12 april 2017

Reserveer vast in je agenda! Donderdag 8 juni van 13:00 – 17:00 uur in Lelystad ga je naar onderstaande bijeenkomst van Coalitie Erbij. In 2017 organiseert Coalitie Erbij tien regionale platformbijeenkomsten en dit is de eerste.

Waar gaat het over?

Hoewel eenzaamheid over het algemeen wordt beleefd als een probleem van ouderen komt ook bij jongeren veel eenzaamheid voor. In Flevoland bijvoorbeeld kampt 38% van de jongeren tussen 19-24 jaar met gevoelens van eenzaamheid (2012). De groep jongeren met psychosociale problemen in Flevoland is gestegen van 5% in 2008 naar 8% in 2014.

Sommige eenzame jongeren zijn sociaal onhandig, maar sommigen zijn vooral slachtoffer van een negatieve blik op zichzelf en op hun omgeving. Dat blijkt uit onderzoek van gedragswetenschapper Gerine Lodder, die afgelopen jaar hierop promoveerde.

Tijdens deze bijeenkomst presenteert Gerine Lodder haar onderzoeksresultaten.

Daarnaast neem je kennis van de ontwikkelingen rond het thema eenzaamheid, zowel landelijk als lokaal.

In gesprek

We gaan met vertegenwoordigers uit verschillende sectoren in gesprek over de mogelijkheden om tot een gerichte aanpak van eenzaamheid bij jongeren te komen.

Ook een uitnodiging ontvangen?

Meld je aan aanmelden cmo-flevoland.nl o.v.v. je naam, organisatie, aantal personen en de datum en plaats van de bijeenkomst.

Voor wie?

Kernleden en leden van Coalitie Erbij, vertegenwoordigers lokale coalities tegen eenzaamheid, vertegenwoordigers van onderwijs (voortgezet, MBO, HBO), jeugdhulpinstellingen, jeugdgezondheidszorg, welzijnsinstellingen, vrijwilligersorganisaties en beleidsmedewerkers van gemeenten.