Ziel & Zakelijkheid: Meet & Match

16 maart 2017

NOV verkent met de leden de mogelijkheden van (alternatieve) vormen van bekostiging. Welke financier maakt het mogelijk de eigen ambities uit te kunnen voeren? En wat kun je daar zelf beter en anders in doen?

Graag nodigen we je uit voor de derde bijeenkomst in een cyclus van vier. Deze bijeenkomsten zijn los van elkaar te bezoeken.

Meet... & Match!

De ontmoeting tussen financiers en maatschappelijke organisaties.

 
Programma

Deze bijeenkomst bestaat uit een ochtend- en een middagdeel die je los of gecombineerd kunt bezoeken. De inloop is van 09.30 tot 10.00 's ochtends en van 13.00 tot 13.30 's middags.

  • Ochtend (10.00 tot 12.30): Het scherp krijgen van je eigen verhaal.
  • Middag (13.30 tot 17.00): Vrijwilligerswerk has got Talent. Maak kennis met de zienswijze, focus en belang van verschillende financiers.


Ochtend: Waarom, hoe en wat?

De Droomfabriek werkt in drie stappen met de gouden cirkel van Sinek aan een manier van denken, formuleren en communiceren van jouw organisatie of activiteit. Begin met het Waarom, is Sineks credo. Daarna werk je aan het kort en bondig pitchen van je organisatie/activiteit/project.

Middag 1: Vrijwilligerswerk 's got Talent

Net als bij Holland's got Talent draaien financiers zich bij het horen van pitches van maatschappelijke organisaties wel of niet om. Waarom draaien zij zich om en waarom niet? In deze spelvorm werken we ontspannen, maar toch licht confronterend aan verdieping. In het panel zitten:

  • Miro Popovic (Oranje Fonds)
  • Aster van Tilburg (Voor je buurt, crowdfunding)
  • Henriette Hulsebosch (Kansfonds)
  • Frida de Pater (RCOAK)
  • Steffen de Wolff (VSBfonds)
  • Roelie Stempvoort (Rabobank Foundation)


Middag 2: Marktplaats van het onderscheid

Je gaat in gesprek met financiers om de verschillen tussen financiers en de mogelijkheid tot een match te ontdekken. Het doel is het beter begrijpen en toetsen van ideeën.

Kosten

Gratis voor NOV-leden. Voor niet-leden bedragen de kosten € 95,-. Deze € 95,- brengen we in mindering op de contributie als je lid wordt.

Aanmelden en locatie

Aanmelden kan tot 9 maart 2016 via https://yled.nl/nov.nl/meetmatch/nl. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met daarin de locatie.

Afmelden?

Heeft u zich aangemeld, maar kun je onverhoopt niet? Regel dan vervanging of meld je zo snel mogelijk af bij Petra Zeverboom: p.zeverboom nov.nl . Bij afwezigheid zonder afmelding brengen we leden € 25,- in rekening.

Volgende bijeenkomsten in deze cyclus

Bijeenkomst 4

2e helft voorjaar 2017: Advies en ondersteuning door VWC’s

Hoe ondersteun en adviseer je als vrijwilligerscentrale organisaties over positionering, propositie en nieuwe mogelijkheden van financiering? De inhoud van de eerste drie bijeenkomsten worden overdraagbaar gemaakt voor de eigen lokale uitvoering.