Zichtbaarheid van jeugdwerk

21 oktober 2014
Graag nodigen we u uit voor de netwerkbijeenkomst Werken aan zichtbaarheid van NOV Jeugd op 21 oktober van 10.00 tot 13.00 uur in Amsterdam.

Vrijwilligersorganisaties in het jeugdwerk zijn belangrijke partners voor gemeenten. Maar in de discussies over het nieuwe jeugdstelsel zijn zij vaak niet zichtbaar. Deze organisaties bereiken zoveel kinderen en jongeren en hebben een belangrijke rol bij hun ontwikkeling. Hoe kunnen we (samen) het jeugdwerk beter profileren? Er zijn verschillende mogelijkheden.
 

Programma

09.30 uur - 10.00 uur Inloop
10.00 uur - 10.05 uur Opening
10.05 uur - 11.15 uur Inleiding en discussie Kansen voor zichtbaarheid
Froukje Hajer, actief binnen het Platform Ruimte voor de Jeugd, het Steunpunt Kindervakanties en BVjong (beroepsvereniging kinder- en jongerenwerk), heeft een en ander op een rijtje gezet voor deze discussie, ook met ervaringen van collega's in het buitenland. Zo kunnen we bijvoorbeeld goed gebruik maken van een aantal artikelen in het kinderrechtenverdrag, iets wat in Nederland te weinig aandacht krijgt. 
11.15 uur - 11.30 uur Pauze
11.30 uur - 13.00 uur Branding our better world
Aansluitend op het eerste onderdeel gaan we na een inleiding van Elif Algu van Branding a Better World (www.brandingabetterworld.com) met haar kijken hoe we van elkaars branding kunnen leren. Ook om ons beter te positioneren bij gemeenten.
 

Aanmelden

Er zijn slecht 40 plekken te vergeven. Meld u snel aan. Acceptatie van deelnemers is op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan tot en met .

Lunch

We zorgen voor een lunch.

Locatie

Amsterdam, na aanmelding ontvangt u de exacte locatie.