We doen het zelf wel Festival

25 maart 2017

Festival voor actieve burgers (en dus ook voor vrijwilligers)

Datum en Tijdstip

Zaterdag 25 maart vanaf 11.00 uur tot 19.00 uur

Locatie

Rijtuigenloods in Amersfoort

Wat kun je verwachten?

Een dag vol inspiratie & kennis voor burgerinitiatieven! De presentatie van de dag is in handen van Natasja van den Berg (medeschrijfster van de bestseller Praktisch Idealisme) én we zijn ontzettend trots dat Jan Terlouw onze hoofdgast wil zijn.

Luister naar verhalen van bekende sprekers, van lokale helden en de mooiste burgerinitiatieven. Bezoek de bruisende informatiemarkt of schuif aan bij de interessante workshops. Natuurlijk zijn er genoeg mogelijkheden om te netwerken: je kunt zelfs speed-daten met verschillende fondsen en zo je initiatief direct bij de juiste persoon pitchen! Voor alles is het festival een feest voor iedereen met een warm hart voor zijn dorp of stad. Human maakt tijdens de dag tv-opnames en zendt de samenvatting uit op NPO2.

Waarom dit festival?

De participatiesamenleving was in 2013 hét credo van het kabinet-Rutte. Was het een mooi woord voor kille bezuinigingen, die de verzorgingsmaatschappij om zeep helpen? Of heeft het kabinet de tijdgeest goed aangevoeld? In de aanloop naar de verkiezingen maakt mediapartner Human de balans op in zes tv-uitzendingen. Anneloor van Heemstra en Susan Koenen volgen zes inspirerende initiatieven in dorpen en steden, waar burgers niet afwachten, maar zelf het voortouw nemen. De eerste aflevering werd uitgezonden op zondag 5 februari om 16.20 uur op NPO2: ‘We doen het zelf wel’.

WDHZW-banner03

Brede burgerbeweging

In alle delen van het land nemen enthousiaste burgers het heft in handen. Met ups en downs voeren zij een vaak radicaal plan uit om hun eigen toekomst en die van hun dorp of stad vorm te geven. Er is een kritische massa ontstaan die alsmaar verder groeit, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd: wij willen dit kantelpunt op inspirerende wijze zichtbaar maken en vieren. Met actieve doeners en denkers die zoeken naar nieuwe vormen van gemeenschap, van zorg, duurzaamheid en ondernemen. Voorbij de waan van de dag vindt een stille revolutie plaats en wordt lokaal een nieuwe ‘doe-het-zelf-samenleving’ geboren.

Het festival is een dag waarop we kunnen laten zien dat er iets bijzonders gebeurt in Nederland. Een dag waar zowel doeners als denkers samenkomen en van elkaar kunnen leren. Een dag waar ruimte is voor verdieping en reflectie, maar waar je ook praktische tips en inspiratie opdoet, waar je de beste experts vindt voor juridisch, financieel en ondernemend advies en de beste voorbeelden van burgerinitiatieven ter inspiratie, waar je kunt netwerken en waar je je initiatief kunt pitchen.

Mogelijk gemaakt dankzij…

Een festival organiseer je niet alleen! Het We doen het zelf wel Festival komt onder andere tot stand dankzij Vereniging NOV (hoewel onze bijdrage best klein is) en vele andere kleine en grote organisaties. De dag is verder mogelijk gemaakt door KNHM, Stichting DOEN, Fonds 1818, VSBfonds, Fonds Sluytermanvanloo en RCOAK.

Nieuwsgierig?

Ga snel naar www.wedoenhetzelfwel.nl voor meer informatie of bestel direct je kaartjes. Leden van NOV betalen € 10,- per kaartje ipv € 15,-. Neem contact op met Mark Molenaar ( m.molenaar nov.nl ) voor de kortingscode. Elke bezoeker ontvangt twee consumptiebonnen en een lekker hapje.

WDHZW-banner02