Wat als u de touwtjes in handen had, Arnhem

14 maart 2016

Een organisatie runnen met mensen die zich vrijwillig inzetten lijkt eenvoudiger dan het is. Iedereen die het doet, weet dat als geen ander. Deze mensen weten ook waar het hun organisatie aan ontbreekt: geld, kennis, ondersteuning, goede wet- en regelgeving, accommodatie? Welke vraagstukken levert dit op en welke ondersteuning hebben zij nodig?

Vrijwillige Inzet Arnhem (VIA) en Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) brainstormen met het lokale vrijwilligerswerk over wat prioriteit is voor de ondersteuning aan initiatieven en vrijwilligersorganisaties. Hiermee bepalen VIA en NOV  waaruit hun ondersteuning aan hen moet bestaan en hoe zij hun belangen het best behartigen.

Over welke vragen gaat?

Lokale partijen geven antwoord op de volgende vragen: Als u de touwtjes in handen had, wat zou u dan als eerste geregeld willen hebben voor uw organisatie? Of voor vrijwilligers? En doet u dat dan zelf of wilt u dat iemand anders dat doet of u daarmee helpt? Bijvoorbeeld het bedrijfsleven, fondsen, de gemeente (of de landelijke overheid), de vrijwilligerscentrale of NOV?

Drie bijeenkomsten

De bijeenkomst is de tweede in een serie van drie. De andere twee vinden/vonden plaats in Amsetrdam (7 maart) en Hoogeveen (21 maart).

Vrijwilligerscentrale nodigt uit

Voor deze bijeenkomsten geldt dat de vrijwilligerscentrales lokale vrijwilligersorganisaties en initiatieven uitnodigen.

Meer informatie gewenst? Mail Mark Molenaar ( m.molenaar nov.nl