Training In veilige handen voor ondersteuners

08 april 2013

Start opleiding aan lokale professionals aan om voorlichting te geven over In veilige handen (preventie seksueel grensoverschrijdend gedrag) en om vrijwilligers te trainen als adviseur sociale veiligheid voor vrijwilligersorganisaties.

Voor wie?

De training is bedoeld voor ondersteuners in vrijwilligerswerk die werkzaam zijn bij vrijwilligersorganisaties en bij vrijwilligerscentrales. Na afloop van de training ben je in staat een voorlichtingsavond te geven aan lokale vrijwilligersorganisaties en een training van drie avonden te verzorgen aan vrijwilligers die zich laten opleiden tot adviseur sociale veiligheid.

Wat doet een adviseur sociale veiligheid?

Een van de preventieve maatregelen voor vrijwilligersorganisaties is het opleiden van een vrijwilliger tot adviseur sociale veiligheid. De taak van deze adviseurs sociale is het bestuur te adviseren en bijdragen aan de invoering van preventieve maatregelen in de organisatie. Tevens worden ze opgeleid om bij incidenten handelend op te treden zodat naar de juiste hulporganisaties kan worden doorverwezen en er goede opvang wordt gerealiseerd. De ervaring leert dat een aparte iemand binnen een vrijwilligersorganisatie nodig is voor blijvende aandacht voor het onderwerp. Dit helpt incidenten voorkomen.

Data

Maandag 8 en donderdag 18 april 2013 van 10.00 – 17.00 uur

Studiebelasting

4 dagdelen en ca. 4 uur voorbereiding en huiswerkopdracht.

Locatie

Catharijnesingel 47, Utrecht

Prijs

€ 550,00 inclusief cursusmateriaal en koffie/thee en lunch

Informatie over de opleiding

Saskia Daru 030 7892049 en Ronald Hetem 030 7892052

Aanmelden

Aanmelden kan tot 25 maart 2013 via deze pagina op de website van MOVISIE. De training in deze leaflet kan ook in company gegeven worden.