Symposium De meerwaarde van de oudere vrijwilliger

10 februari 2017

Symposium, georganiseerd door Wetenschappelijk Bureau 50PLUS

Over het algemeen wordt vrijwilligerswerk door ouderen positief gewaardeerd, maar ook wordt het gezien als ‘second best’: als je de vaardigheden niet meer betaald mag inzetten, dan maar zo.

Hoe dan ook, in het vrijwilligerswerk spelen mensen van boven de 45 jaar een belangrijke rol. Op verzoek van het Wetenschappelijk Bureau 50PLUS heeft de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam, een onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van vrijwilligerswerk door ouderen.

Naast de economische waarde van de (oudere) vrijwilligers, zal ook de additionele waarde van vrijwilligerswerk worden besproken. Wat levert vrijwilligerswerk ouderen op? In het bijzonder zal er aandacht zijn voor de toegevoegde waarde van ouderen in het vrijwilligerswerk. Kunnen zij sommige taken beter verrichten dan anderen of juist niet?

Locatie en tijdstip

Het symposium vindt plaats bij Engels Meeting & Conference, Rotterdam (direct naast Rotterdam CS) op vrijdagmiddag 10 februari 2017, aanvang 13.00 uur en eindtijd 17.00 uur.

Kosten

Toegang is gratis.

Programma en aanmelding

Ga naar de website van het Wetenschappelijk Bureau 50PLUS om u aan te melden.