Ook uw vrijwilligersorganisatie biedt Welzijn?

16 juni 2015

Verkenningsbijeenkomst

Vereniging NOV en Coalitie Erbij willen samen met u verkennen hoe vrijwilligersorganisaties uit allerlei sectoren kunnen bijdragen aan lokale samenwerkingsverbanden om eenzaamheid onder de Nederlandse bevolking tegen te gaan. Hoe kunnen leuke, frisse bestaande en nieuwe initiatieven op het gebied van cultuur, sport en natuur hieraan bijdragen?

Geknipt voor uw organisatie?

Wij denken dat uw organisatie een goede rol kan spelen in de bestrijding van eenzaamheid en daar ook nog eens wijzer van wordt. Door de nieuwe verbindingen kan uw organisatie nieuwe leden en vrijwilligers aantrekken, maar wellicht ook nieuwe financieringsmogelijkheden.

Wat gaan we doen?

Op dinsdag 16 juni 2015 gaan we van 10.30 tot 13.00 uur samen met een aantal koplopergemeenten van Coalitie Erbij, een aantal van hun kernleden en maximaal 20 leden (wees er snel bij!) van NOV koppelingen, ideeën en initiatieven bedenken. Natuurlijk met het idee om er (lokaal/regionaal) mee aan de slag te gaan, maar in principe geheel vrijblijvend en verkennend.

Locatie

De bijeenkomst is de Alchemist,  Koningin Wilhelminalaan 8 te Utrecht. Deze is goed bereikbaar met het OV en eigen vervoer. http://de-alchemist.net/page/route

Kosten en aanmelden

De bijeenkomst is gratis, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wilt u ook deelnemen? Stuur dan een mail naar Heidy Hardeman (h.hardeman nov.nl, 06 34001313) om een uitnodiging te ontvangen. 

Over Coalitie Erbij

Deze bijeenkomst organiseren we samenmet Coalitie Erbij. Coalitie Erbij steunt door samenwerking van haar leden, mensen die zich eenzaam voelen of dreigen te vereenzamen en maakt de samenleving bewust van de betekenis van eenzaamheid en van het belang eenzaamheid zo veel mogelijk te beperken. Met Coalitie Erbij maken landelijke organisaties in de zorg- en welzijnssector samen een vuist tegen de groeiende eenzaamheid in ons land. Want eenzaamheid is een urgent probleem. Coalitie Erbij informeert eenzamen en biedt ondersteuning aan duizenden vrijwilligers en professionals die eenzaamheid bestrijden. Lees hier mee over Coalitie Erbij: http://www.eenzaam.nl/over-coalitie-erbij