Inzicht in processen, problemen en ICT-oplossingen

12 juni 2018

Maxim Kapteijns (Nexios, heeft een CRM-plus-plus ontwikkeld) en Manon Rikkengaa (Maatjessystemen naar voorbeeld VoorleesExpress) geven én een presentatie over systemen die zij ontwikkelden én ze geven een workshop die inzicht geeft in wat jij met ICT kan oplossen of vergemakkelijken.

De tweede bijeenkomst ICT en Vrijwilligerswerk, deze keer met twee interessante lezingen in combinatie met workshops. 

1. Herken je probleem (Manon Rikkengaa, VoorleesExpress, interessant voor maatjesprojecten).

Manon toont je eerst de ins en outs van het Maatjessysteem waarbinnen de vrijwilligerscoordinator veel beter inzicht heeft in wat er gebeurt en dus ook vrijwilligers veel beter kan begeleiden. Zonder een hopeloos grote administratie en mét betere data. Manon heeft het tot haar specialisatie gemaakt om problemen te herkennen en daar goede oplossingen bij te bedenken. De gestelde vraag is immers niet altijd de juiste vraag, laat staan de juiste oplossing!

2. Inzicht in je vrijwilligersprocessen (Maxim Kapteijns van Nexios en Marijke van Doorn van Alzheimer NL).
Maxim heeft voor het Nederlandse Rode Kruis een systeem ontwikkeld met daarin een Vrijwilligersadministratie met zelf in te richten functiehuis, Automatisch beheer (aanmaken, verwijderen, etc.) van Office 365 accounts vanuit de vrijwilligersadministratie, integratie met alle Office 365 diensten (incl. single sign-on), een wervingsmodule voor de instroom van vrijwilligers, diverse workflows bij instroom nieuwe vrijwilligers (aanmaken taken, verzenden notificaties, toevoegen aan nieuwsbrieven, etc.), trainingsmodulen en activiteitenmodulen en meer. De workshop en lezing geeft hij in samenwerking met Marijke van Doorn van Alzheimer Nederland, die bezig zijn met de implementatie.

Programma
16:00 - 16:30 Inloop, gezamenlijke kennismaking
16:30 – 16:45 Opening, Mark Molenaar van Vereniging NOV
16:45 – 17:45 Parallelpresentaties
17:45 – 18:00 Pauze met een broodje
18:00 – 19:00 Parallelworkshops
19:00 - 19:30 Afsluiting

Aanmelden & kosten
Tot 7 juni kun je je voor deze bijeenkomst aanmelden. We hebben plek voor 2 x 20 mensen en vol is vol. Aanmeldinformatie en kosten vind je op ons online platform in wording.