In veilige handen lokaal

15 november 2012

Bijeenkomst voor alle vrijwilligerscentrales die werken met of gaan werken met In veilige handen. Wat kunt u verwachten?

In veilige handen verspreidt zich over Nederland. Er is meer en meer aandacht voor de preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen vrijwilligersorganisaties. Met deze bijeenkomst willen we meer vrijwilligerscentrales informeren over het enthousiast krijgen van organisaties,  het betrekken van gemeenten bij dit onderwerp, de samenwerking met Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en de politie, het werken met de toolkit, en wat binnen het steunpunt geregeld moet worden om adequaat met het onderwerp aan de slag te gaan.

Hard nodig!

Er zijn nu 36 medewerkers van steunpunten getraind in het voorlichten en trainen van vrijwilligers. Dit moeten er meer worden. Er zijn meer dan honderdduizend vrijwilligersorganisaties in het jeugd- en jongerenwerk en deze moeten allemaal ondersteuning kunnen krijgen bij het nemen van preventieve maatregelen.

Workshopleiders ervaringsdeskundig

Onderstaande mensen werken mee aan het programma met veel ervaring vanuit de praktijk:

Marianne Jansen van Vrijwilligerscentrale Haarlem, Mirjam Bloedjes van De Meerpaal uit Dronten, Edwin Donders van Duiksportvereniging Sub Aqua Libera (SAL) uit Lobith, Ismene Borger van Vrijwilligerssteunpunt Son en Breugel, Raymond van den Bosch van Voetbalclub Nuenen, Caron Muñoz van Participe Vrijwilligersnet uit Alphen aan den Rijn, Peter van den Wijngaard van de Zedenpolitie Amsterdam Amstelland, Mike Brouwers van de gemeente Veldhoven, Marjon Middel van Stichting Stimulans Veldhoven.

Programma, meer informatie en aanmelding

Hier vindt u het hele programma. Overtuigd van de noodzaak? Meld u dan hier aan: http://www.yled.nl/nov.nl/ivhlokaal

Meer informatie krijgt u bij s.daru nov.nl , s.daru nov.nl , 030-7892049