In veilige handen voor Vrijwilligerscentrales

08 juni 2017

Vrijwilligerscentrales en steunpunten vrijwilligerswerk krijgen vragen over ongewenst gedrag door vrijwilligers. Dit vanwege de publiciteit rond misbruik in de sport en een aantal recente incidenten. Ook gemeenten vragen zich af wat hun rol kan zijn bij de veiligheid van deelnemers aan vrijwilligersactiviteiten. Alle reden om paraat te staan met de ondersteuning.

Uitwisselen van ervaringen

Verschillende vrijwilligerscentrales bieden de training “In veilige handen” aan om vertrouwenscontactpersonen of adviseurs sociale veiligheid op te leiden. Vanuit deze vrijwilligerscentrales is er behoefte om met elkaar kennis en ervaring te delen met andere centrales en uit te wisselen welke methoden, materialen en goede voorbeelden er voorhanden zijn. Hiervoor is bij NOV een bijeenkomst georganiseerd op 8 juni om 13.00.

Ook delen? Meld je aan.

Wanneer je met jouw centrale op dit onderwerp ook actief bent, kun je aansluiten bij deze bijeenkomst. Je kunt je aanmelden bij Ronald Hetem via r.hetem nov.nl of 0630100448. Gratis voor leden.

Locatie en tijdstip

Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA, Utrecht (Let op! Veel wegwerkzaamhden). Vanaf 13.00 uur (geen eindtijdstip ingepland).