Lean & mean ICT inzetten in je vrijwilligersorganisatie

10 april 2018

Ook vrijwilligersorganisaties kunnen niet zonder ICT, maar ze moeten het wel vaak zonder of met beperkte ICT-expertise en dito budget stellen.

Is ICT wel jouw expertise en help je vrijwilligersorganisaties graag op pad door ervaringen en tips te delen? Of wil je je er meer in verdiepen zodat je jouw vrijwilligersorganisatie beter kunt helpen? Kom dan naar de verkennende startbijeenkomst van onze community ICT & Vrijwilligerswerk.

Programma

16:00 – 16:30 Inloop
16:30 – 16:45 Opening, Mark Molenaar van Vereniging NOV

16:45 – 17:10 Presentatie onderzoek Non-profitorganisaties en informatietechnologie, door Pascal Dijkman (Techsoup)

Techsoup streeft ernaar de invoering van de digitale technologie bij non-profitorganisaties te versnellen. Wat is het huidige gebruik ervan? Wat willen organisaties met ICT en wat zijn moeilijkheden die ze erbij ervaren. En hoe is die informatie van invloed op de het goededoelenbeleid van ICT-organisaties? Pascal Dijkman vertelt aan de hand van een onderzoek onder 778 non-profitorganisaties.

17:10 – 17:30 Automatisering maakt menselijk contact mogelijk, door Manon Rikkengaa van de VoorleesExpress

Hoe verbeterde ICT de kwaliteit en het bereik van VoorleesExpress. Met een geweldige webapplicatie was de projectleider niet meer alleen maar bezig met kennis overdracht en maar ontstond er ruimte om vrijwilligers echt te begeleiden en coachen. Pure winst!

17:30 – 18:00 Netwerkpauze met een broodje

18:00 – 18:45 De kantoorautomatisering bij Stichting HaarlemmermeerMuseum De Cruquius door Henk Ringersma

Welke keuzes heeft het bestuur daar gemaakt? Wat zijn best practices in het werken met Office365 en Sharepoint en/of de voordelen van werken in de cloud in combinatie met Windows 10. Henk licht technische keuzes toe. Als de tijd het toelaat vertelt Henk ook over keuzetips voor een IT-provider, internet-provider, webhoster, voip-provider, etc.

18:45 – 19:30  Algemene Verordening Gegevensbescherming
De impact op vrijwilligersorganisaties, door Ronald Hetem

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van privépersonen (persoonsgegevens) in een bestand bewaren. Dat zijn naast bestanden met namen, adressen en dergelijke vallen, nu ook gegevens gekoppeld aan IP-adressen, MAC- adressen, cookies en dergelijke onder de wet. De organisaties moeten zich van 25 mei 2018 aan de regels van  deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank. In zeven stappen maak je jouw organisatie AVG-bestendig!

19:30 – 20:00 Open forum met een drankje, wat zijn jouw wensen en onderwerpen voor een community ICT & Vrijwilligerswerk?

Hoe werkt een online community? Wat kun je er doen? Waarom zou je mee doen en wat werkt voor jou?

20:00 Einde

Aanmelden en kosten

Vereniging NOV is haar website aan het vernieuwen tot een platform vrijwillige inzet en we willen graag dat je tijdens de verbouwing meekijkt. Je kunt je op dit platform aanmelden voor deze bijeenkomst. We hebben plek voor maximaal 50 mensen. Wie het eerst komt... Deze bijeenkomst is gratis, maar we maken er wel kosten voor. Ga dus serieus om met of je komt of niet!