Tweede algemene ledenvergadering en afscheid Marius Ernsting

28 november 2013

Op donderdag 28 november 2013 vindt de tweede Algemene Ledenvergadering (ALV) van Vereniging NOV plaats met daarop aansluitend het afscheid van Marius Ernsting als voorzitter van de vereniging.

Afscheid Marius

Sinds zijn aantreden op 1 juni 2006 was Marius het gezicht van vrijwillig Nederland bij tal van gelegenheden en daar nam hij zich doorgaans geen blad voor de mond. Twee sprekers dagen hem uit dat ook bij zijn afscheid niet te doen: "Marius, laat ons weten hoe je erover denkt!" De twee sprekers zijn Tof Thissen, lid Eerste Kamer voor GroenLinks en directeur van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) en Pieter Winsemius, bijzonder hoogleraar management van duurzame ontwikkeling, voormalig lid WRR en oud-minister.

Waar spreken zij over? Wat vragen ze Marius?

Steeds meer publieke voorzieningen worden gerund door initiatieven vanuit de maatschappij. Maatschappelijke organisaties staan per definitie voor ongelijkheid en zijn vaak kwetsbaarder als het gaat om continuïteit. Zij moeten (leren) ondernemen, zullen op sommige terreinen concurreren met commerciële organisaties en hun bijdrage aan de Nederlandse economie zal nog groter en ingrijpender worden. Deze ontwikkelingen vergen grote aanpassingen van de overheid, zowel landelijk als lokaal. Pieter Winsemius schetst de benodigde (vertrouwens)relatie tussen burger en overheid. Tof Thissen belicht overwegingen die hierbij voor de wetgever spelen. Kunnen gemeenten loslaten? Hoe dealen we (burgers én politici) met ongelijkheid? En wat doen we met de gaten die geheid gaan vallen? Wat betekent het écht als de overheid niet meer voor ons zorgt, maar alleen zorgt dat iets kan?

Locatie

De ALV en het afscheid vinden plaats in Paushuize aan de Kromme Nieuwegracht 49 in Utrecht.
 

Programma ALV

13.30 uur - Opening zaal
13.45 uur - Aanvang ALV
15.15 uur - Pauze

Programma Afscheid Marius Ernsting

15.30 uur - Opening door Els Berman, directeur Vereniging NOV
15.40 uur - Pieter Winsemius
16.10 uur - Tof Thissen
16.40 uur - Marius Ernsting
17.10 uur - Borrel en gelegenheid tot afscheid nemen

Aanmelden

Meld u zo snel mogelijk, maar op zijn laatst op 21 november 2013, aan. U heeft daar bij de volgende keuzes:

  1. Ik meld mij aan voor de ALV en het afscheid van Marius Ernsting
  2. Ik meld mij aan voor de ALV
  3. Ik meld mij aan voor het afscheid van Marius Ernsting